Workshop si klade za cíl seznámit zejména zástupce provozovatelů restaurací, hotelů, stravovacích či cateringových řetězců, ale i provozovatele školních jídelen, menz či kantýn aj. s možnostmi předcházení vzniku odpadů z potravin.
Stěžejním bodem programu bude prezentace výstupu projektu a příklady dobré praxe.
Workshop není zpoplatněn, je však nutná registrace do 10. října 2016 na mail: gastro.workshop@gsolution.cz.
Kapacita přednáškové místnosti je omezena, po jejím naplnění, nebudou moci být další přihlášky akceptovány.
středa 12. října 2016
- 9:30 – 10:00: Registrace účastníků
- 10:00 – 10:15: Uvítání účastníků a představení projektu „Hledání nových způsobů informační podpory při realizaci Programu předcházení vzniku odpadů ČR“ (Ing. David Hrabina, GS)
- 10:15 – 11:00: Představení výstupu projektu ve vazbě na předcházení odpadů z potravin v sektoru pohostinství a stravování vč. diskuze (Martina Hýbler, EY - zástupce řešitelského týmu)
- 11:00 – 11:20: Představení projektu „Menu pro změnu“ (Tereza Čajková, Glopolis, o.p.s.)
- 11:20 – 11:30: Strategie pro snížení plýtvání potravinami ve střední Evropě (Christine Doležalová, Glopolis, o.p.s.)
- 11:30 – 12:15: Přestávka na kávu a občerstvení
- 12:15 – 12:45: Aktivity Ministerstva zemědělství v oblasti plýtvání potravin (MVDr. Ing. Dana Třísková, Ministerstvo zemědělství)
- 12:45 – 13:15: Bariéry a východiska oblasti stravování (Fabrice Martin-Plichta, Česká Federace Potravinových Bank, o.s.)
- 13:15 – 13:30: Závěrečná diskuze a ukončení, další případně příklady dobré praxe z ČR nebo zahraničí (v jednání)
Komentáře